Skip to content

Hoe ik zover ben gekomen als ik nu ben? Hoe ver is dat eigenlijk?

Vanaf mijn 12e ben ik te vinden op de professionele podia. Dus inmiddels meer dan 35 jaar artiest. Wow, als ik het zo opschrijf is dat best lang. En toch nooit echt doorgebroken. Hoe kan dat. Ik denk dat daar maar 1 antwoord op is. Ik ben mijn hart gevolgd en ben wel degelijk doorgebroken… in mijn eigen leven, mijn eigen legende gemaakt zoals de Alchemist van Paulo Coelho ons probeert bij te brengen. Ik heb alles wat mijn hartje begeert. Een prachtig gezin, een fijn zangcoaching bedrijf (Vocal Center) en mooie slimme sterke vrouw die mij steunt in alles wat ik doe, fijne vrienden om me heen en ik begeef me elke dag in de muziek en muzikanten.

Ik mag creëren, bedenken, experimenteren, fouten maken en soms een succes boeken. Het leven is één groot feest. Ik weet hoe doen het lijntje is. Ik besef dat elke dag van dit geluk een belangrijke dag is. Ik neem niets voor lief en geniet van alles om me heen. van de bloemen in de slootkant tot een concert in de Arena van één van de vocalisten die ik mocht coachen.

En nu dus een album. Een wens die al lang in mijn hoofd zat. De tijd was niet rijp. Het moment moest nog komen en plots., in november 2018 wist ik het. Ik ga mijn verhalen opschrijven en verpakken in mooie muziek met de allerbeste muzikanten die mijn netwerk te bieden heeft.

Waarom zou je dat allemaal doen? Daar heb ik wel even over nagedacht. Waarom eigenlijk. Is het het ego dat aandacht wil? Trots, bewijsdrang? Nee, het is puur egocentrisch. Het is mijn levenswerk. Ik weet het. Er zijn artiesten die hebben 20 albums uitgebracht so what’s the big deal. Maar er is maar 1 eerste. En dat is deze. Die ik op 21 juni 2020 mag gaan presenteren. Ik ben niets anders dan dankbaar voor en ontzettend blij met mijn muzikanten en producer die me enorm hebben geholpen om mijn verhalen zo in te pakken dat ze overkomen. De ontelbare uren van Ralph van Manen en Patrick Drabe en het geduld tekstschrijvers Jan Tekstra en Wim Rebergen. Zij mochten aan mijn pareltjes komen om hetgeen ik zelf had geschreven net dat gouden randje te geven. En ik zeg het jullie. Dat is glansrijk gelukt. Man wat was het een heerlijke leerzame verrijkende reis.

Mijn album bevat teksten die uit het leven zijn gegrepen. Weinig heb ik zelf meegemaakt maar veel heb ik meegekregen. Er is veel verdriet in de wereld. Ik probeer dat met liefde te omarmen en te bevechten. Ik geloof in het loslaten van dingen. Ik heb vertrouwen in de tijd. Ik pluk de dag en slaap zo mij mogelijk om meer mee te kunnen maken. 

Ik hoop aan jullie, de luisteraars, ook iets van mijn passie mee te geven. Want mijn passie is doen waar ik van hou. dat is muziek maken met gelijkgestemde muzikanten. Ik hoop jullie te zien in Woerden op 21 juni. 

Robin

 

Back to top